blog_157.jpg

Christopher Moore nagy kedvencem, mégis le vagyok maradva az olvasásával, mint a borravaló. A Melankólia-öböl buja bestiája 2014-es kiadás, sokáig halogattam tehát, és most is csak azért szántam rá magam, mert rajta volt a várólistacsökkentős polcon. Az igazi gondom az volt, hogy azt hittem, ez egy másik sorozat része, nagyon hasonlít ugyanis a címe és a címlapképe A neccharisnyás papnő pajzán szigetére, az meg nem tetszett annyira (mondjuk így utólag beleolvasva a bejegyzésembe, nem tudom, miért emlékszem így). Emiatt, hogy nehogy mások is így járjanak, és rendet tegyek végre a magam számára is a Moore univerzumban, most nem írok részletesen a Melankólia-öbölről (legyen elég annyi, hogy szerintem az egyik legjobban összerakott Moore), hanem inkább csinálok egy kis összefoglalót a sorozatokról a régi bejegyzések linkjeivel. Ha azokat elolvassátok, úgyis látni fogjátok, mi a véleményem úgy összességében a szerzőről, röviden annyit: erősen ajánlott.

Love Story - sorozat:

1. Vérszívó démonok

2. Totál szívás

3. Csak egy harapás

Pine Cove - sorozat:

1. Ördögöd van

2. A Melankólia-öböl buja bestiája

3. A leghülyébb angyal

Nagy Kaszás -sorozat:

1. Mocskos meló

2. Secondhand Souls - Ez tavaly jelent meg angolul, remélem hamarosan hozza az Agave, mert az első részt nagyon szerettem.

Tarsoly -sorozat:

Ezeket még nem olvastam, de a kötetek már a szobámban tartózkodnak, úgyhogy legkésőbb a jövő évi várólistacsökkentés keretein belül sor kerül rájuk is.

1. Bolond

2. A velencei sárkány

És amely kötetek egyelőre egyedül állnak, bár Moore-nál sose lehet tudni, hogy mikor csinál belőlük sorozatot, meg egyébként is  ki-bejárnak a szereplők egyik regényből a másikba, ezért is nehéz követni többek között, hogy melyik könyv, melyik sorozat darabja.

Biff evangéliuma

Prérifarkas blues

A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Te szent kék!

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr1111684057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása