meseanyu 2014.12.29. 15:39

Ilyen volt 2014

dsc_0182_1_.jpg

2014-ben egyértelműen a legnagyobb esemény volt, hogy felépült a házunk. Február végén történtek meg az első kapavágások, és íme az évzáró bejegyzést már itt írom a kedvenc piros kanapémon. Még van mit csinálni, de ez már így is maga a BOLDOGSÁG.

Blogírásban év elején magamnak megfogadtam, hogy minden hónapban írok legalább 8 bejegyzést, ezt júliusig sikerült is tartani, ha megnézitek az archívumot, gyönyörűen sorakoznak egymás után a nyolcasok, aztán ahogy jött a ki- meg át- meg beköltözés, úgy fel is borult a rend, de sebaj, volt más dolgom elég, és jövőre talán már ügyesebb leszek. Idén kezdődött az építkezős, lakberendezős bejegyzések sora, ami jövőre is folytatódik, és ha eljutunk étterembe, szállodába, elutazunk valami jó kis helyre, arról is fogok írni biztosan.

2014-ben 140 könyvet olvastam és 16 kötetet hagytam félbe. Ez nagy vonalakban megfelel a tavalyinak, pedig a félbehagyottakat sokkal többnek éreztem, valahogy rengeteg nem nekem való könyvvel találkoztam, vagy csak nem volt akkora türelmem az olvasáshoz, ami az adott körülmények között talán érthető is. Ismét nagyon sok gyerekkönyvet is olvastam, valószínű többet is mint tavaly, mert az olvasott oldalak száma kevesebb, kb. 25000 oldal. Külföldi jóval több még mindig, és az idegennyelvű olvasások számát sem sikerült növelni, de most már nincsenek is ilyen irányú terveim, jövőre csak és kizárólag az élvezetre megyek rá.

Nagyon ügyesen spóroltam, csak 10 könyvet vettem, és még egy párat kaptam ajándékba különböző alkalmakkal. Ezek nagy részét el is olvastam, és ennek nagyon örülök. Remélem azért lassan lesz egy kicsit nagyobb keret a könyvekre is, mert szívesen vásárolnék többet, viszont a könyvtárban annyi minden megvan, meg szerencsére van kitől kölcsönkérni is, úgyhogy nagyrészt így is el tudtam olvasni azokat a köteteket, amelyek igazán érdekeltek. 

Olyan igazi nagy kedvenc, mint tavaly a Bernadette, sajnos nem akadt, de a Rosie-projekt csak egy hajszállal maradt el mögötte, úgyhogy ahogy meg is mondtam már októberben, ez lett az év kedvence. Nagyon tetszettek még: A Manci, Elveszett próféciák, Emmuska, Az arany cimbalom, Szonyecska és a Franzenek. Gyerekkönyvek viszont nagyon jók voltak: a kuflik, Szakács Eszter könyvei, Szutyoksári, Csörgevári vigasságok, és még sorolhatnám napestig, Nagyon meg vagyok elégedve a magyar gyerekkönyv-kiadással, szerzőkkel,  illusztrátorokkal, hihetetlenül magas a színvonal.

Idén ez lesz az utolsó bejegyzésem, úgyhogy ezúton kívánok mindenkinek jó mulatást szilveszterre, az új évre pedig minden szépet és jót! Teljesüljön minden álmotok!

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr377019755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása