blog_277.jpgFredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb

Az elmúlt időszak legjobb könyves híre volt, hogy új Backman jelenik meg. Nagy rajongója vagyok a fickónak, itt. itt és itt írtam az eddigi regényeiről. A fülszöveg alapján ez is pityergős lesz, de remélem nevetős is, ahogy a régebbiek is. Még fontolgatom, hogy szaladjak-e a boltba megvenni, vagy várjam meg, míg megérkezik a könyvtárba, de az biztos, hogy előbb-utóbb el fogom olvasni. Egyedül a borító nem tetszik annyira: ugyanúgy háttal láthatók a szereplők, mint az eddigi Backman köteteken, de más a felirat betűípusa és a színvilága kicsit giccses. Aztán lehet, hogy élőben meg gyönyörű, majd meglátjuk.

 

blog_278.jpgCatharina Ingelmann-Sundberg: Rablás uzsonnára

Ez a kötet viszont egy az egyben olyan borítóval jött ki, mint az eddigi Backmanok, ami persze nem véletlen, mert ugyanaz a kiadó, ugyanaz a fordító, és a szerző is szintén svéd. A fülszöveg alapján inkább csak nevetős, mint sírós, lehet, hogy jobban is hajaz Jonassonra, de ő ugye más kiadónál van. Mindenesetre ez is biztosan sorra kerül, nyáriasabb is, mint a Backman, úgyhogy eléggé érdekel, de persze nem reménykedem, hogy megjön még őszig a könyvtárba, mert rettenetes, hogy milyen lassan szerzik be az új könyveket. (Szekszárdon, ami pedig azért egy sokkal kisebb és kevésbé tőkeerős hely, mint Győr, apám sokkal hamarabb hozzájut mindenhez.)

 

blog_279.jpgRichard Kadrey: A végítélet kis doboza

Na, ez megint egy kis nyárias könnyedség, tudják azért a kiadók, hogy mivel kell ebben a hőségnem becsalogatni a vevőket a boltokba. A fülszöveg Moore-hoz, egy értékelés meg a Molyon az Elveszett próféciákhoz hasonlította, úgyhogy ez is roppant ígéretes példány. Nem is tudom, minor volt ilyen mostanában, hogy ennyi olyan kötet gyűlt össze, amelyeket szívem szerint azonnal megvennék és olvasnék. De valószínűbb, hogy ez is későbbre marad, mert annyi restanciám van, hogy az valami elképesztő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr5412543355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása