meseanyu 2016.12.29. 17:15

Ilyen volt 2016

blog_207.jpg

Szörnyű egy év volt ez azzal a sok gyűlölettel, plakátkampánnyal, Brexittel, Trumppal, meg azzal a sok halállal, de érdekes módon személyesen meg családilag meg egy kellemes, hol izgalmas, hol nyugodt, de sosem unalmas, termékeny, élvezetes esztendő volt.

Ami  a blogot illeti: a bejegyzések számával és minőségével elégedett vagyok, szeretem írni a heti beszámolókat, a rövid összefoglalókat. A hosszabbakból, részletesekből kevesebb volt, de azt hiszem a jövő is inkább a listázás felé fog elmenni. Már vannak terveim.:-) 

A jelenleg olvasott könyvemmel együtt úgy tűnik, meglesz a  kerek 170 kötet, ez lényegesen több mint tavaly, viszont a zsűrizés miatt ebben rengeteg rövidke gyerekkönyv is van. Oldalszámot tekintve 31000 oldal, ez 3000 oldallal több, mint a tavalyi, tehát ezek szerint azért mégsem csak lapozókat olvastam halomra.

Az idei év kedvencei: Jill Hornbytól a Méhkas, Guillermo Martíneztől az Oxfordi sorozat, Donna Tartt-tól A titkos történet, Emily St. John Mandeltől a Tizenegyes állomás, Christopher Moore-tól A Melankólia-öböl buja bestiája, Neil Gaimantól a Sosehol, Harper Lee-től a Ne bántsátok a feketerigót!, Kate Mortontól A tóparti ház és Gretchen Rubintól a Jobban, mint valaha. Ez az utóbbi az egyedüli non-fiction a toplistában, nem is igen olvastam ilyesmit, max. szakácskönyveket. Gyerek- és ifjúsági könyvek közül a legjobbak voltak: Vadadi Adrienntől az Alma utca 22., Varró Zsuzsától az Áfonyka, Molnár T. Esztertől a Stand up!, Kolozsi Angélától a Bódog és Szomorilla és Turbuly Lillától a Talált szív.

A beszerzett könyvek száma 18, ezek nagy része ajándék, és sokat el is olvastam már, úgyhogy ezzel a részével nagyon elégedett vagyok: ismét kezd visszatérni a régi jó "beszerzem, és minél hamarabb elolvasom"-szokásom, ami nagyon jó érzés.

Szóval összességében a magam kis világát tekintve nagyon jó volt ez az év, remélem a következő is hasonló lesz, az embereknek meg csak megjön már az eszük, és a világban is helyre áll a békesség.

Nektek is minden szépet és jót kívánok 2017-re!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr2712070229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása