bernadette.jpgAdott egy számomra meglehetősen csajos borító, meg ez a cím a női névvel, úgyhogy eleinte nem is gondoltam rá, hogy elolvasom a könyvet. Aztán Kata megvette, olvasta, és tetszett neki, úgyhogy amikor felajánlotta, hogy kölcsönadja, csak feltámadt bennem is a kíváncsiság. Persze aztán a fülszöveget olvasva már sejtettem, hogy ez nekem való lesz, de hogy ennyire... Ki gondolta volna? Mert kijelenthetem, hogy régen olvastam ennyire tökéletes könyvet, bele se tudok kötni semmibe. Iszonyatosan jó a stílusa, pazar a szerkezete, a mindenféle szövegek egyvelegével, a különböző nézőpontokból bemutatott hol hangosan röhögős, hol könnyeket törölgetős történettel. Imádom a különleges embereket, és Bernadette meg a családja ilyenek, ilyen az életük is, a kalandjaik. Persze ez olykor óhatatlanul összeütközésbe kerül a társadalmilag elfogadott viselkedési normákkal. És hogy mi sül ki ebből? Erről szól ez a szívbemarkolóan igaz szatíra. És a hab a tortán, amiért még inkább úgy éreztem, hogy nekem szól ez a regény (az anya-lánya kapcsolaton kívül, mert az is nagyon megérintett), az a házépítés motívuma, aminél nincs most aktuálisabb nálam.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr295618070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2013.11.06. 15:19:13

A borító alapján én sem gondoltam volna soha, hogy akár szatíra is lehet. Jó, hogy vannak lelkes előolvasók, akik felhívják rá a figyelmet.:)

Andi (F) 2013.11.06. 19:30:27

Én hideget és langyosat is olvastam róla, de így, szerintem érdekelhet. Nekem is az anya-lánya kapcsolat miatt csillant fel a szemem, de a későbbiekben majd kölcsönkérem valakitől. :)

PuPilla · http://pupillaolvas.freeblog.hu 2013.11.06. 20:11:40

De jó, hogy te is ilyen szuperlatívuszokban írsz róla! Engem is egyre jobban érdekel ezek után. :)

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2013.11.07. 09:56:20

@Littlewood: igen, a borítók nagyon csalókák néha.:-)

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2013.11.07. 09:57:51

@andalgocia: szinte biztosra veszem, hogy neked tetszene. Kicsit hasonlít a Ragyogj, édesem!-re is, csak viccesebb, üdébb számomra.

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2013.11.07. 09:58:42

@PuPilla: szerintem neked is tetszene, vágj bele nyugodtan!:-)
süti beállítások módosítása