lawrence-block-2.jpg

Idén is volt már nem kevés félbehagyott könyv, meg olyanok is, amelyeket csak egy hajszál választott el  ettől, úgyhogy olyan lelkiállapotban voltam, amikor nagyon vágytam már egy olyan könyvre, amit nemcsak hogy biztosan végig fogok olvasni, de szinte biztosan tetszeni is fog. Ezért jegyeztettem elő a könyvtárban Block bérgyilkos-sorozatának első kötetét (fura módon ez maradt utoljára nekem), és szerencsére nem kellett csalódnom, annyira jó érzés volt végre elmerülni valami olyasmiben, ami maradéktalanul tetszik. A sorozatról írtam már itt és itt, úgyhogy ezt a részét nem akarom túlragozni, annyi csak, hogy azért nem ártott volna odafigyelnem a sorrendre, hiszen ebben az utolsónak olvasott első kötetben kapjuk meg az egész sorozat vázát, a visszatérő elemek, az alapfelállás itt alakul ki. Sajnálom, hogy végeztem ezzel a sorozattal is, úgyhogy most valószínű rá kell fanyalodjak a Matt Scudder történetekre, amelyeket eddig halogattam a sötétebb témák miatt, de ha akarok még Blocktól olvasni, akkor nincs más választásom. Vagy reménykedhetek még, hogy kiadják magyarul más köteteit is, de erre nem látok túl nagy esélyt, mert a Scudder-sorozat is megakadt valahol 2012-ben. Vagy nekiállok angolul a többinek. Mindenesetre a legjobb lenne, ha megfogna magának Scudder, mert akkor azzal a kilenc kötettel azért ellennék egy ideig. (Jaj, most elolvastam a fülszövegeket és betojtam. :-( Na, majd erőt gyűjtök.)

bérgyilkos.jpgA kötet, mind említettem könyvtári volt, 2003-as Agave kiadás. Az Agave borítóit általában bírom, de ezt a sorozatot annyira nem találták el, a betörős sorozat borítói sokkal jobban tetszenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr955858141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása