nyuszi.jpg

 

Jörg Mühle cuki kisnyuszis sorozatában egyszerű, hétköznapi dolgok történnek a főhőssel, az első részben fürödni, a második részben pedig  aludni megy. A szerző maga illusztrálta a kis történeteket kedves, ízléses rajzokkal. 

 

 

pindur.jpg

 

Pindur egy kiscica, és vele is hasonló dolgok történnek, mint a kisgyerekekkel, például nincs meg a cumija, fél a sötétben, vagy éppen bilizni tanul. A Kolibri sorozatának alkotóiról nem derül ki semmi sajnos, de itt is elmondható, hogy nagyon aranyos, színes rajzok kísérik a szöveget.

 

 

pofanka.jpg

 

Dániel András kuflijai a legkisebbeket is igyekeznek meghódítani, Pofánka társaságában ismerkedhetnek a togyogók ezzel a kedves világgal. A kivitel ezúttal kemény lapos, de a rajzok ugyanolyan jópofák, a történet a már megszokott kissé abszurd módon vicces, úgyhogy szerintem minden baba imádni fogja ezt a könyvet.

 

agocs.jpg

Agócs Írisz kisfiának írta a Mesék Barnabásnak című sorozatot. Már három kötet kapható, amelyek mindegyikében más a főszereplő, de a témák minden kicsinek ismerősek, és a rajzok a szerző-illusztrátortól megszokott módon übercukik.

 

 

sam.jpg

 

Sam Taplin keresgélős-kukucskálós sorozatában már számos állatot elrejtett a kis rókától az unikornisig (hat része jelent meg eddig a sorozatnak), én most az évszakhoz és a karácsonyhoz leginkább illőt, a rénszarvasost ajánlom figyelmetekbe. Minőségi kivitel, nem árthatnak neki a kicsiny ujjak, emellett pedig csodaszép is. 

 

vurusbegy.jpg

 

És még egy ablakos, nyitogatható kötetet hoztam, Agnese Baruzzi és Gabriella Clima munkáját. A történet főszereplői vörösbegyek, de van egy pillangós rész is. A könyveket színpompás rajzok, és a természet csodáit bemutató egyszerű történetek jellemzik. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr815356302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása