taho.jpg

Még soha nem hallottam a Thug Kitchen honlapról, de most, hogy az első könyvük megjelent magyarul, egy kicsit utánanéztem, és mondhatom, beleszerelmesedtem. Számos ínycsiklandó receptet olvashatunk náluk, laza, szabad szájú, vicces stílusban. Podcast is van, és Amerikában már három könyvük kapható. Céljuk, hogy rászoktassák az embereket a készételek helyett az egészséges alapanyagokból, frissen főzött étkekre. 

 

street.jpg

A konyha magyar fenegyerekének, Fördős Zének is ugyanez a célja, hogy elhiggyük, kis odafigyeléssel olyan rendszert alakíthatunk ki, amelynek segítségével egyszerűen tudunk nagyszerűeket főzni, és közben nem hízunk el. Hal és sok zöldség, vegán kaják, de a hagyományos ételek lightosabb változatai is helyet kaptak a könyvben. Az egészséges életmód jegyében van vitamintáblázat, és arra is tippeket kapunk, hogy hogyan tudjuk ledolgozni a kalóriákat.

 

francia.jpg

És akkor mivel három a magyar igazság, jöjjön még egy fantasztikus fickó, egy igazi youtube-sztár, a francia Alexis Gabriel Ainouz. Alaprecepteket, konyhai trükköket találunk a kötetében, és természetesen, hiszen ez a franciáknak nagyon fontos, segítséget ahhoz is, hogy milyen bort párosítsunk az ételekhez. Alexist Jamie Oliver fedezte fel, és mentorához hasonlóan ő is a lazaság mellett az újító kíváncsiságra és a főzés iránti szenvedélyre esküszik.

 

morzsa.jpg

A végére pedig jöjjön egy hölgy, Csigó Zita, aki nálam már Csomagolj ebédet! című könyvével is jó pontokat szerzett. Remélem, hogy az új könyve is ugyanolyan informatív, innovatív és szép kivitelű lesz, mint az előző, a témája legalábbis nagyon meggyőző. Hiszen kinél ne lenne maradék kaja, főleg így ünnepek táján, és ki ne keresné arra a megoldást, hogy ezt ne kelljen kidobni, akár környezetvédelmi, akár spórolási szempontok miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr8315346508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása