meseanyu 2019.02.02. 12:37

Januári zárás

img_3588.JPG

Beszerzések (0):

Most valahogy egyáltalán nem vágyom könyvet venni. Van még itthon jó pár, ami tavalyi beszerzés és szívesen elolvasnám, és a könyvtár is tele van egy csomó olyan könyvvel, ami érdekel. Ráadásul nem is volt nagyon eddig idén olyan megjelenés, amire igazán rácuppantam volna. Jó, még csak január van, de valahogy úgy érzem, ez az év nem a nagy beszerzésekről fog szólni.

Olvasások (15):

Átlagos ez a szám, de ha azt nézzük, hogy most jóval több felnőtt irodalmat olvastam, mint gyerekkönyvet, azért eléggé combos. Persze volt benne egy kis csalás is, mert a múltkori zárást teljesen a Moly alapján csináltam, és kimaradt belőle az a két könyv, amit igazából még decemberben olvastam el, de a Molyon csak januárban jelöltem elolvasottnak: ezek voltak a Kerstin Gier és a Jonasson. A Matt Haiget pedig február elsején fejeztem be, de már csak az utolsó húsz oldal volt vissza akkor, úgyhogy úgy gondoltam, ide való inkább. De még ezekkel a kozmetikai javításokkal is úgy érzem, hogy sokat olvastam, és ami a fő, jókat. Szinte alig volt olyan ami nem annyira tetszett: a Matt Haig mellett Finy Petra könyve, vagy a gyerekönyvek közül a Matricás Laci. A többi meg szinte mind vagy nagy élmény volt, az első kettő decemberről maradt kötet, Gill Sims és Vicki Grant könyve, vagy egyszerűn kellemes, mint Ruth Hogan könyve vagy A másik kert. A gyerekkönyvek közül a Neked írok, apu! egy kis gyöngyszem volt, és Dalmorka hangulatát is imádtam. Szakácskönyves téren régi vágyam teljesült, hogy végre olvashattam Szatmári Ferenctől. Az első könyve volt az igazán jó, a többi inkább feledhető, de ő mindenképpen egy nagyon figyelemreméltó tényező a kajás-bloggerek, szakácskönyv-írók között. Az olvasott könyvek közül egy volt várólistacsökkentős, ami nem egy nagy cucc ahhoz képest, hogy valaki már végzett is az egész projekttel, de azért egy könyvvel már beljebb vagyok itt is. A télre kitűzött olvasmányok közül viszont kilenc könyvet sikerült január végére abszolválnom, úgyhogy ezzel kifejezetten elégedett vagyok. A Moly egyik új kitüntetése szerint pedig már 2500 oldalt olvastam idén, szóval jól indul ez az év.

Félbehagyások (0):

Ezen a téren is nagyon jó voltam, még a kevésbé tetsző könyvek is voltak annyira érdekesek, hogy nem éreztem késztetést, hogy idő előtt letegyem őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr9414603396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása