blog_93.jpg

Helene Wecker regénye pont olyan könyvnek tűnt, amilyet én szeretni szoktam: csipetnyi romantika, egy nagy adag misztikum, kulisszának meg a régi New York. Tetszett a borító is, jók voltak a vélemények, de ettől persze lehetett volna még valami gagyiság is, sajnos ebben a műfajban, pláne ha nem ismeri az ember a szerzőt, nehéz ezt előre tudni. De " A gólem is a dzsinn" szerencsére olyan szépen, elegánsan megírt, nagyívű történet, hogy azt hiszem sokat várhatunk a szerzőnőtől, ha már az első regénye ilyen jól sikerült. Misztikus, hangulatos, romantikus, de Wecker pont a megfelelő mértékkel, kellő arányérzékkel dolgozott, egy gyakorlott szerzőnek is dicséretére válna (vagy mondhatnám azt is, hogy egyes nagy sikerű szerzők is tanulhatnának tőle). Lassú folyású, részletekbe menően mutatja be a sok szálat, a regény különböző tereit, idősíkjait, számomra mégsem volt unalmas egyáltalán. Valószínű azért, mert olyan szokatlan, számomra eddig ismeretlen területekről tudott írni, érdekesen, egyedien, megkapóan. Együtt volt történelmileg hű, ahogy bemutatta a múlt század végének New Yorkját, a bevándorlók életét, és egyben hatalmas fantáziával mesélt el egy, bár szintén mitológiai alapokkal bíró, mégis meglehetősen rendhagyó történetet. Szépen lekerekített, minden ízében jól kidolgozott regény, csak reménykedni tudok, hogy sok ilyet kapunk még Weckertől.

blog_94.jpg2015-ös kiadás a GABO-tól, a megyei könyvtárból kölcsönözve. Nagyon szép az egész könyv, figyelemfelkeltő, ugyanakkor nagyon esztétikus a címlap, a két főszereplő arcképével, az őket a fejezetekben is jelölő szimbólumokkal, az elegáns színvilágával. Most végre azt mondhatom, hogy a magyar kiadás nekem jobban tetszik, mint a külföldiek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr58666686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása