Kedves ismerőseink Piliscsabán laknak, és ők ajánlották, hogy menjünk el egyszer a Walterbe. Mivel ez az étterem is az benne van az ország legjobbjainak százas listájában, nem volt kifogásunk az ötlet ellen. 

A látogatás még június elején történt, egy forró vasárnapon, a teraszon volt asztalunk, nagyon kellemes, rusztikus környezetben, levendulákkal, fűszernövényekkel. A fiatal pincér srác udvarias, ugyanakkor határozott és hozzáértő volt. Előételt nem rendeltünk, tanulva a múltkori kalandunkból a Pipacsban. Főételnek én nyulat ettem sütőtökkel és körtével:

img_0899.JPG

Tibor vaddisznót lecsós körettel:

img_0901.JPG

 

Katinka a gyerekkínálatból választott roston sült halat krumplipürével:

img_0900.JPG

Desszertnek én Rákóczi-túróst ettem tejföl sorbet-val:

img_0902.JPG

Katinka és Tibor pedig Lúdlábat punch sorbet-val:

img_0903.JPG

Minden isteni volt, az árak az ilyen színvonalú éttermeknek megfelelőek. Inni pannonhalmi bencés vizet kértünk, pont akkor vezették be, Tibor mondta is a pincérnek, hogy olvasott róla. Kellemes ízvilágú, kár, hogy otthonra viszonylag macerás beszerezni, mert nem tudsz hatos kartonnal venni mondjuk a Sparban. Gondolom exkluzívabbnak szánják. Összességében a Walter is abszolút megállta a helyét közepesen szigorú ítélőszékünk előtt, ez egyben számomra lassan azt is jelenti, hogy az ilyen 12-13 pontos  (a Gault&Millau szerint) éttermekben már nagy biztonsággal nem érhet kellemetlen meglepetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr257604884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása