Ahogy elnézem, nem nagyon rohanok a Murakami életmű elolvasásával (több, mint egy éve olvastam utoljára tőle), és bár ez a könyve sem lett a számomra ötcsillagos, azért az, hogy egy szerző stabil jó színvonalat tud nyújtani, szintén értékelendő.

Nem tudom egyébként mért nem tud engem Murakami világa száz százalékosan elvarázsolni, mindig úgy futok neki egy-egy újabb könyvének, hogy na majd ez, aztán marad egy minden ízében remek, de mégsem kiemelkedő olvasmányélmény. Ebben a regényben is annyi jóság volt: elbűvölő öregember, szimpatikus fiatalok, misztikum, zene, kaland, minden ami kell egy igazán jó regényhez, a végén még is egy icipici hiányzott ahhoz, hogy igazán leessen az állam.

A vége legalább megnyugtató volt, a Világvégéhez nagyon hasonló szituációt sikerült megelégedésemre pozitívan lezárni, úgyhogy jöhet a szerzőtől a következő, remélem nem csak egy év múlva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr743335866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása