Mert azért a tinik is örülnek még a könyvnek, legalábbis nálunk ez a tapasztalat, ráadásul nagyon jó kis ifjúsági darabokkal találkoztam az utóbbi időben, volt miből válogatni:

blog_338.jpg

Ali Benjamin: Suzy és a medúzák

Ez egy tökéletesen összerakott kis könyv: nagyon jó történet, kiváló stílus, szuper a medúzás körítés is. Egy csomó rétege van, szerteágazó mondanivalója, minden kis szelete remekbe szabott, és ezáltal letehetetlenül olvasmányos és érdekes. A főszereplő életkora miatt inkább felső tagozatosoknak érdemes ajándékozni, de tipikusan az a könyv, ami minden korosztálynak élvezetes, még a felnőtteknek is.  A borítója meg gyönyörű.

 

blog_339.jpgNicola Yoon: A nap is csillag

Hasonlóan összetett könyv ez is, mint az előző. Egyrészt egy roppant édes történet, aranyos tiniromantika, ugyanakkor meg nagyon komoly dolgokat is feszeget, mint a bevándorlás kérdése, szülők-gyerekek-testvérek kapcsolata, pályaválasztás. És mindez rendkívül jó stílusban, élvezetesen, olvasmányosan, igényesen, kis információmorzsákkal, kitérőkkel kiegészítve. A megjelenése is nagyon esztétikus. Ezt már inkább gimiseknek ajánlom.

 

blog_340.jpg

April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight

Ez egy tavalyi megjelenés, de pont most olvastam, és annyira tetszett, hogy mindenképpen meg kell említenem. Romantikus tini-thriller óriási hangulattal, olyan kis kellemesen borzongató, mint a Pretty Little Liars, úgyhogy ez esetben nem hazudik a fülszöveg, aki azt szerette (és ki ne szerette volna), ezt is szeretni fogja, én vagyok rá az élő példa.

 

blog_341.jpg

Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Nivennek már az előző könyve is felkeltette az érdeklődésemet, de féltem, hogy túl letargikus lesz, úgyhogy még nem mertem elolvasni. Ez nem tűnik annyira szomorúnak, viszont kellően meredek témákhoz nyúl ahhoz, hogy érdekes legyen. Szerintem a mély érzésű, filozofálásra hajlamos tiniknek ajánlható.

 

 

blog_337.jpgLeiner Laura: Ég veled

És végül jöjjön egy magyar szerző,  a hazai ifjúsági könyvek koronázatlan királynőjének új kötetete, amely ráadásul újra egy sorozat része. Mindig találok kivetnivalót Leiner Laura műveiben, de mégis majdnem mindig elolvasom őket, most ez a történet is valami elemi erővel kezdett vonzani. Nagyon tetszik a borító, ígéretes a téma, és bár egyelőre nyilván csak a hardcore Leiner Laura rajongók olvasták (mondjuk ők jó csomóan), de csupa öt csillagos értékelést kapott a Molyon. Az biztos, hogy ajándékként nem lőhetük mellé vele, mert nem ismerek olyan tinit, aki ne olvasná szívesen az írónő könyveit, még ha kicsit fanyalog is néha, mint én.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr7613509595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása