meseanyu 2014.03.07. 14:28

Parsons

Tony-Parsons-28.05.10.jpg
Parsons egyfajta Hornby-pótlék volt nekem a régi időkben, hasonló stílus, hasonló témák, persze Hornby utolérhetetlen, de azért mégis. Megjelenéskor olvastam az Apa és fiát, aztán a Férj és feleséget, és végül még egy regényét, de annak meg már a címére sem emlékszem, úgyhogy nem hagyhatott mély nyomot, mert aztán egy időre leszoktam a szerzőről. Most viszont kedvet kaptam Harry Silver történetének folytatására, és elég nagy elvárásokkal indultam, hogy akkor most valami nagyon jót fogok olvasni. Na, ez annyira nem jött be. A felénél egyszer majdnem abba is hagytam, de aztán vettem egy mély levegőt, és adtam neki még egy kis esélyt, és láss csodát, a végére egész olvasható kis regény lett belőle. A téma szerintem nagyon jó, van itt mindenféle gond meg probléma, kamaszok, szülők, még idősek is, sok generáció, sok jó szereplő, és jó sztorik, érzelmi hullámzások meg miegymás. Tehát alapban ez lehetne akár egy kedvenc is, mert nagyon csípem az ilyesmit, de sajnos még sincs meg az egészben az a svung, az az olvasmányos stílus, ragyogó humor, ami mondjuk Hornbynál megvan. Így kicsit olyan súlytalan, belekapunk ebbe is abba is, de az egész valahogy nem lesz elég koherens és magával ragadó. Úgyhogy Parsons marad pótlék, néha majd lehet, hogy nyúlok érte, ha hiányzik valami ilyesmi. Közben elkezdtem ugyanezen indokokból Fabio Volo új regényét, de a Járok egyet aztán pláne nem az én világom, pár oldal után félre is tettem, mert éreztem, hogy ez valami Pop, csajok, satöbbi (Hornbytól egyedül az nem volt a szívem csücske) lesz, csak sokkal unalmasabban. 

fiúk.jpg2013-as Európa kiadás, könyvtári kölcsönzés volt. Alapvetően tetszik nekem ez a sárga borító, meg jópofa, hogy visszahozták a cipőket az Apa és fiából, meg azt is látom, hogy már a Reptér is ebben a sárgában nyomult, de ha most be szeretném szerezni és egymás mellé tenni a polcra a trilógia köteteit, sajnos nem mutatna jól. De szerencsére nincs tervben, hogy megveszem. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr495848537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása