meseanyu 2020.06.18. 14:13

Újdonságokról

covers_613693.jpg

Új regény jön ősszel nagy kedvencemtől, Nick Hornbytól, méghozzá elég érdekes sztorival, egy idősebb nő, fiatalabb férfi kapcsolatáról. Bár nem kedvenceim a nagy korkülönbséges szerelmi sztorik, azért remélem, ez Hornbyhoz méltóan érzelmes és vicces lesz. Egy másik regénye, az Egy házasság helyzete pedig már meg is jelent, úgyhogy nagy bőség van most a Hornby-rajongóknak. Az is érdekel, de már láttam filmen, úgyhogy egy kicsit még várhat.

 

covers_613399.jpg

Aztán itt van egy másik szerző, akitől szinte mindent elolvasok: Fredrik Backman is új könyvvel jön június végén. Ez a sztori most különösen ütősnek ígérkezik, az alaphelyzet, hogy valaki túszul ejt nyolc embert egy lakásbemutatón, szilveszter előtt egy nappal. Szerintem ez is humoros és egyben szívhez szóló lesz, úgyhogy nagyon nekem való. Még nyaralásra is el tudnám képzelni, ezért lehet, hogy megszegem miatta a fogadalmam, hogy nyáron nem rendelek semmit.

 

 covers_596581.jpg És az ismertebb szerzők után jöjjön két új név. Mindkét kötet megjelent már, úgyhogy aki sürgősebben keres olvasnivalót, azoknak ezeket ajánlom. James Goluld-Bourn regényének főszereplője egyedül neveli fiát felesége halála után. Pénzgondokkal küszködve elvállal egy meglehetősen megalázó, ámde jól fizető állást, kabalaállatnak áll. Pandának öltözve egy véletlen folytán a fiához is közelebb kerül. Bár eddig nem zengenek róla ódákat a Molyon, azért én látok arra lehetőséget, hogy elbűvöljön.

 

covers_590850.jpgFleishman doktor (Haha, ez jó névválasztás, bár az igazi, a Miért éppen Alaszkából nem így írta, hanem sch-val, ahogy illik.) is egyedülálló apa, csak őt az elvált felesége hagyta magára a két gyerekkel. Erről a könyvről még nincs értékelés, úgyhogy boldog tudatlanságban írom azt, hogy szerintem ez is ugyanaz a kategória, mint az eddigiek: vicces, szellemes, ugyanakkor érdekes kérdéseket boncolgat, és remélhetőleg ezáltal egyszerre tesz jót a kedélyemnek, a lelkemnek és a szellememnek is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr3115808550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása