nyúl.jpg

Sarah Winman első és ezidáig sajnos egyetlen könyve valahogy már elsőre felkeltette a figyelmemet: a cím, a borító, a fülszöveg, minden egyben volt ahhoz, hogy úgy gondoltam, ez egy nekem való történet  lesz. Ehhez képest valamiért mégsem erőltettem a vele való találkozást, de most, hogy rákaptam az előjegyezgetésre a könyvtárban, azért csak sorra került ez is. Szerencsére nem kellett csalódnom, tényleg hasonlót vártam, bár egy árnyalattal nagyobb durranást, de így is lekörözte a sok éves átlagot (lásd félbehagyások, meg unalomba fulladt olvasások). Nagyon szép stílusban megírt, érdekes történet, bár nekem egy kissé bizarr volt néha, főleg azáltal, hogy túl sokszor ismétlődtek bizonyos elemek. Ezt úgy tudnám spoiler nélkül a legjobban jellemezni, hogy zavaró, ha a valóságtól eltérően túlzottan halmozódnak az ikerszülések egy történetben (és az ikerszülés jelen könyv esetében két dologgal is behelyettesíthető, ahol az volt az érzésem, hogy ezek a dolgok egy kicsit fölülreprezentáltak a történetben).De ez csak egy egészen apró ellenérzés volt, emiatt nem lett igazából tökéletes számomra a kötet, viszont voltak benne iszonyatosan jó részek is, és összességében ez egy misztikus, érzékeny, lírai szöveg, és közben meg ott a rögvalóság, szóval olvassátok, mert ahhoz képest, hogy mennyit tud adni, szerintem nem igazán került még be a köztudatba. Az íróról csak annyit, hogy igazából színésznő, de úgy látom csak kisebb epizód szerepekben brillirozott mindenféle brit sorozatokban, úgyhogy szerintem nyugodtan foglalkozhatna többet az írással, mert egész kitűnő színvonalon megy neki.

nyúl_1.jpg2013-as General Press kiadás, a városi könyvtárból kölcsönözve. A kötet szép, könnyen forgatható, nem tudok benne hibát találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr936404883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása