meseanyu 2014.06.16. 07:24

Egy régi ismerős

bridget.jpeg

A sok házépítős bejegyzés után pedig kivel mással térhetnénk vissza a könyvekhez, mint Bridget Jones-szal, akinek kalandjait oly sok év után újra olvashattam, hála Fieldingnek, és tesómnak, aki megvette nekem szülinapomra a harmadik kötetet. A régi szép időkben nagyon meghatározó olvasmányélmény volt az első két könyv, ezért természetesen nagyon vártam ezt az újat is, először majdnem meg is vettem angolul lelkesedésemben, de aztán a spórolás visszatartott, és nem is volt ez olyan nagy baj, mert bár a fordítás itt-ott döccen egyet (pl. miként lehet menünek fordítani az étlapot, fel nem foghatom), azért mégiscsak otthonosabb és egyszerűbb volt így olvasni. Mert bár először nehezen tudtam belehelyezkedni a szituba (szerintem nem is volt életszerű, hogy Bridget 52 éves, jobban el tudtam volna képzelni max. 45-nek, nem is tudom, hogy jön ki a matek, mennyi volt akkor az első két részben?), azért a végén mégis csak a jó öreg Bridget volt, aki marhán idegesítő néha, de azért mégis szerethető, akinek ballépéseiben, még ha jócskán karikírozza is a szerző, azért sokszor magunkra ismerhetünk. Nekem tetszett, hogy azért voltak megható részek is (ez kellett is az alapszituhoz), de jókat lehetett nevetni sokszor, és a vége is teljesen megnyugtatóra sikerült (még ha nem is okozott túl nagy meglepetést), szóval összességében  jól szórakoztam, és most már csak azt várom, vajon lesz-e ebből is film.

bridget.jpg2014-es Európa kiadás, saját példány. Ezzel a kiadással két gondom van: az egyik, hogy egyáltalán nem illik az első kettőhöz, vagyis tök hülyén fog mutatni a könyvespolcon, mert hagyján, hogy teljesen más a borítókép koncepciója és színvilága, de minek kellett ilyen böhöm nagyra csinálni? És ez a második probléma: hogy nehezen forgatható, nehezen vihető mondjuk a strandra, az ilyen jellegű könyveknek pedig ez az egyik funkciója.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr46304730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása