Hogy hogyan választok magamnak olvasnivalót? Hát meglehetősen impulzívan. :-) Legnagyobb hatással most már több mint két éve a moly van rám ilyen téren, hajlamos vagyok egy-egy elejtett félmondat alapján várólistára tenni egy könyvet. Ami nagyon-nagyon vonz (ez szerencsére ritkábban fordul elő), azt azonnal megrendelem, de a vásárolt könyvek terén azért megpróbálok biztosra menni, elsősorban a már ismert szerzőket veszem, illetve az olyan műfajokat, amelyek majdnem biztosan bejönnek. Nagyobb részt így inkább a könyvtárban böngészek, nem nagyon veszek le tök ismeretlen köteteket itt sem a polcról, de mindig beugrik egy-egy molyos ajánlás, és már jöhet is a könyv velem haza. Kölcsön is kérek, ha olyan könyvről van szó, amit régóta keresek már, viszont megvenni mondjuk nem akarom, vagy esetleg nem lehet már kapni, a könyvtárban pedig nem fellelhető.

A könyvek értékelésekor nálam legfontosabb a stílus, csak aztán jön a történet, igazán az a könyv tud csak megnyerni magának, ahol gördülékenyen, olvasmányosan, mégis művészien ír a szerző. Szerintem nem vagyok túl szigorú a könyvekkel, egy-kettő van csak, amit igazán lehúztam eddig (pl. Twilight, vagy Fejős Éva nagybecsű művei), sok esetben belátom, hogy maga a könyv talán jó, sokaknak tetszhet, engem azonban valamiért nem nyert meg magának.

Könyves blogot elsősorban azért vezetek, hogy megőrizzem magamnak az olvasmányaimról gondoltakat, egyfajta virtuális olvasónapló ez, persze az sem baj, ha olvassák mások is, sőt megdobogtatja a szívemet, ha esetleg tetszik is, hasznára válik valakinek. Jómagam sok könyves blogba bele-beleolvasok, közülük talán cserit emelném ki, őt szinte mindig megnézem, tetszenek a rövid, frappáns bejegyzései.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr193092864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása