meseanyu 2016.12.16. 11:48

Heti jóságok 80.

blog_205.jpg

- Macaron a Lidlből: a sós karamellás különösen finom volt.

- Első vásárlásom a győri TBS-ben: elég kedvező áron voltak a karácsonyi csomagok, mindenféle kupont  is kaptam, és nagyon kedves volt az eladólány.

- Péntek esti séta a karácsonyi vásárban: szívesen vállaltam a sofőrködést, amíg a többiek forraltboroztak (úgysem szeretem), én inkább egy teát ittam, sikerült kifogni egy isteni napközis jellegűt, ami nagyon jól ment a sajtos-tejfölös lángoshoz. A fények meg tényleg csodásak.

- Szombati fővárosi túra: Katinkáék országos döntője. Élmény volt az egész:  a Fillér utcai iskola otthonossága, a szervezők kedvessége, a dimbes-dombos, romantikus budai környék. Amíg a gyerekek versenyeztek, mi elsétáltunk a Mammutba: kávéztunk-szendvicseztünk a Starbucksban és találtunk még egy jó karácsonyi ajándékot is. Hazafelé útba ejtettük az  Ikeát, vettünk mindenféle hasznos és cuki dolgot, aztán már itthon a Mekiben vacsoráztunk. És a napnak még nem volt vége, bekucorodtunk a tévé elé, és két filmet is megnéztünk egymás után.

- Vasárnap pedig, mivel előző nap kimaradt, húsgolyót ettünk itthon.

- Szintén vasárnap még gyorsan megvettük a karácsonyfát is, a legközelebbi helyen: a fa olcsóbb volt és szebb, mint tavaly, az árusok meg nagyon szimpatikusak, segítőkészek.

- Réges rég nem volt már ilyen, hogy egyszerre hozzon bimbót az összes orchideám, és tegnap ki is nyílott az első virág.

- Jött az sms a Douglastól, hogy csütörtökön 20%-os akció van, úgyhogy elrángattam Tibort, aki már régen szeretett volna egy új parfümöt, és most anyu Jézuska-pénzéből meg is kapta. (Itt ragadnám meg az alkalmat egy kis népnevelésre: az üzletlánc nevének helyes kiejtése "duglász", német cégről van szó, és nem úgy ejtik, mint a neves színészfamília nevét, ahogy sokan előszeretettel teszik.)

- Tegnap vettünk rész utoljára a gyakorlós karácsonyi koncerten, ahol Katinka nyolc éven át mindig fellépett, először csak énekelt a kórusban, aztán jött a fuvola, egyszer még verset is mondott. Nem tudom, hogy azért-e, mert ez volt az utolsó, vagy csak nagyon jól állították össze  a műsort, de valami csodálatos volt: szép, megható és szívmelengető.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr7412034733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása