Ígérem, ez most már az utolsó lesz, de még mindig találtam három könyvet, amelyeket mindenképpen szeretnék megemlíteni a tavalyi felhozatalból:

moly_1.jpgGurmai Beáta Borka könyve című kötete a családi kapcsolatokról, rokonságról, családfáról szól. Szerintem ez egy hiánypótló könyv a témában, és az alapkoncepciót nagyon jól megvalósította a szerző. Kedves, aranyos, informatív a szöveg, esztétikus, változatos a képi világ, jók a rajzok, a tipográfia. Gyerekként biztosan nagyon tetszett volna, szívesen böngészgettem volna, és szerintem így lesznek vele a mai óvodások is. A könyvhöz honlap is tartozik, ahol a tervezett rajzfilmsorozat első része is megtalálható.

blog_155.jpgG. Szász Ilonának eddig mindegyik könyve nagyon tetszett, a 2015-ben megjelent harmadik kötete is, bár belátom, az Álomszövő Pendula valóban egy leheletnyivel gyengébbre sikeredett, mint az első kettő. Nincs vele nagy gond, még így is bőven az élmezőnyben van szerintem, mert a történet nagyon bájos, nosztalgikus, a nyelvezet is a szokott módon igényes és kifinomult, viszont a képek számomra most nem voltak annyira elbűvölőek, inkább csak korrektek. Lehet, hogy kell ehhez egyfajta hajlam a romantikára, vágyódás a régiesre, de aki az ilyesmit szereti, ezt a fajta hangulatot intelligensen, mértéktartóan kapja meg a szerző mesekönyveiben.

blog_156.jpgDániel András, abszolút favoritom, a kuflikkal bejutott ugyan a top10-be, teljesen megérdemelten, de volt még egy nagyon érdekes, vicces könyve 2015-ben, amit muszáj megemlítenem. Már a könyv indíttatása is roppant szimpatikus, főhősét ugyanis a szerző Szabó Ozor Jánosról mintázta, aki már kétszer elnyerte a "Világ Legerősebb Fogyatékkal Élő Embere" címet. A kötet eszement és egyben irtó cuki. Dániel Adrás mérhetetlenül sok hülyeséget összehord: fekvőtámaszozó libák, tyúksámán, favalán költészet és még folytathatnám napestig. Felfoghatatlan, hogy hogyan fér el ennyi ötlet egy emberben. És még jól is rajzol. Imádom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr211677251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása