meseanyu 2015.08.04. 16:07

A terasz

img_0927.JPG

Nagyjából ez volt az utolsó nagy lélegzetű munka a házon, most már csak egy egész pici kerítés-szakasz meg a garázs festése maradt, és teljesen befejezettnek tekinthető új otthonunk. A terasz burkolatának végül wpc-t választottunk, világos szürke színben. Az biztos volt, hogy valamilyen fa vagy fa-hatású anyag lesz, de aztán ment a harakiri, hogy legyen-e vörös fenyő, mert olcsóbb, viszont komoly karbantartást igényel, azonkívül szálkásodik. Vagy esetleg trópusi fa, mert az jobban bírja a strapát, de az meg drága. A wpc, ami bambuszőrlemény és műanyag keveréke, olyan középáras, a tisztításon kívül nem igényel karbantartást (festés, olajozás), nem szálkásodik, viszont volt, aki ellenérvként hozta fel, hogy nagyon felmelegszik a napsütésben. Ez utóbbi mondjuk engem egyáltalán nem zavar, mert a fedett részt csak nagyon rövid ideig süti a nap, ha meg át kell sétálnom a szintén fedett teregetős részre, max. papucsot húzok. A wpc-nél az is előny volt, hogy lehetett szép halványszürke színt választani, amely fában talán az antikoltnak felel meg, de nem tudom csinálnak-e ilyet egyáltalán, a természet meg biztos nem fogja ilyen egyöntetű szürkére kifakítani. A házhoz meg nagyon megy a ez a szín, úgyhogy, bár egy kicsit azért ezen is elvacilláltunk, végül ezt választottuk, és utólag áldom az eszem ezért a döntésért, mert most nagyon tetszik az összhatás. A kinézete és tapintása, a járás rajta, teljesen természetes.

img_0932.JPG

A nagyobbik fedett részt a régi IKEA-s kerti bútor foglalta el, a villanykapcsoló alatt pedig az elektromos grillező kapott helyet, amit az Aldiban vettünk. Az asztal, ha többen vagyunk kinyitható, illetve a benti székekkel szoktuk kiegészíteni, és ha igazán sokan vagyunk (erre is volt már példa), akkor van még pluszban egy sörasztalunk, padokkal, így már jelentősebb vendégsereg is leültethető. A kisebbik fedett rész pedig a teregetés helyszíne lett. A növényzetet egyelőre a leander, a muskátli, és az ajándékba kapott pálma illetve füge képviseli, ez utóbbi ősszel kiültetésre kerül a kertbe. Még sokkal több kaspós növényt szeretnék, kaptam pl. egy régi füleskosarat, amibe valószínűleg pozsgásokat ültetek. Az extra pedig a fűszerkert: bazsalikommal, metélő hagymával és petrezselyemmel, kakukkfűvel, mentával, citromfűvel.

img_0926.JPG

Összességében nagyon meg vagyok elégedve az egész terasszal, megfelelő a mérete, jó a tájolása, esztétikus, úgyhogy imádok itt létezni. Reggel itt kezdünk, és este itt fejezzük be a napot, kettesben és barátokkal, tágabb családdal is nagyon jó, élvezhető kis hely lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr217679340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása