meseanyu 2015.03.31. 16:27

Flachau

img_0275.JPG

Kilátás az apartmanból, szemben a pályák egy kis része.

Tizedik jubileumi síelésünk volt ez az idei Flachauban, és talán ez volt eddig az egyik legjobb év. Végig szikrázó napsütés, kellemes hőfokok, de azért abszolút vállalható hóviszonyok. Mindig márciusban megyünk, a jó idő meg a kedvezmények miatt, és mindig van rendes mennyiségű hó is, de volt már olyan év, amikor borúsabb, ködösebb volt, meg olyan is, amikor kásásabb volt már a hó a nagy melegben. Én minden évben úgy indulok el, hogy minek nekem ez a hülyeség, csak kínzom magam, olyan, mint egy edzőtábor, de most annyira jól éreztem magam, hogy mondtam a családnak, ha jövőre is elkezdek nyavalyogni, csapjanak le. A síelés valóban megerőltető, meg sokszor félelmetes is, de azért ennyi idő után (már vagy 20 éve síelek) azért meglehetős rutinra tettem szert, plusz amióta fogytam, meg gyalogolok, valószínű az állóképességem is nagyobb. Rengeteg pálya van, lehetne mindenfelé menni, de mi nagyjából egy útvonalat szoktunk bejárni, az is épp elég hosszú és változatos. Ha belegondolok, hogy micsoda helyeken voltunk Flachau előtt, ez maga a csoda. Széles, hosszú pályák, a pirosak is kellemesek, nincs csákányos felvonó (utálom), csak fűtött ülősök meg kabinosok.

img_0348.JPG

Ezek a fekvőágyak újak voltak az idén, istenien lehetett rajtuk pihengetni.

 

Persze még mindig a legnagyobb jóság az egészben a hüttében való ücsörgés, meg a délutáni-esti jól megérdemelt döglés, de azért nagy varázsa van a szép környezetnek meg a jó levegőnek is. Törzshütténk a Dampfkessel volt ismét, ez a hely sokat hozzátesz a flachaui feelinghez, idén is volt élőzene, és patakokban folyt a sör, a latte meg az Aperol. Mindenféle jókat ettünk a kasnockentől a gőzgombócig, és élveztük a napsütést meg a társaságot. Az apartmanunk ugyanaz az elejétől fogva, idén már majdnem az egész ház a mi társaságunk volt, rokonok, barátok jöttek velünk, este meg szaunáztunk, társasoztunk, aki meg még bírta szusszal, pingpongozott. És a végén mindenki egyöntetűen úgy nyilatkozott, hogy jövőre veletek ugyanitt.

dsc_0228_1.jpg

Csendélet a Dampfkesselben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr847323706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása