Gondolom emlékeztek még, hogy mennyire tetszettek Jonathan Safran Foer regényei, ezért amikor meghallottam, hogy a felesége is hasonló stílusban ír, rögtön lecsaptam a könyvre (mert bár Nicole Kraussnak már három kötete is megjelent Amerikában, magyarul sajnos még csak egy elérhető). Nem kellett csalódnom, sőt. Krauss olyan jól megkomponált, szívhez szóló történetet hozott össze, hogy amikor becsuktam, egy ideig csak simogattam a fakó zöld vászonkötést...

A gyökereikből adódóan, vagy mert rokonlelkek (házaspárok esetében ez nem hátrány), Foer és Krauss nagyon hasonló stílusban, már-már ikertémákról írnak. Mert van itt apukáját vesztett gyerek, meg kelet-európai zsidók, ennek eredményeképpen sok-sok fájdalom, csakúgy mint Foernél, gyönyörű költői mondatok, képek,  szóval számomra az asszony semmivel sem marad el a férje mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr753164237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annamária Takáts 2013.03.07. 20:27:07

Retikül – irodalmi turkáló szerelemről, boldogságról, hitről és halálról

Külön szó mindenre

Retikül – irodalmi turkáló szerelemről, boldogságról, hitről és halálról

Időpont: 2013. március 11. hétfő, 19:00 óra
Helyszín: Budapest XIII. ker., Hollán Ernő u. 7.

„Élt egyszer egy fiú, aki szeretett egy lányt, akinek a nevetése olyan kérdés volt, hogy a fiú egész életében kereste volna rá a választ. Később – amikor olyan dolgok történtek, amit el sem tudtak volna képzelni – a lány azt írta levélben: Mikor tanulod már meg, hogy nincs külön szó mindenre?” (Nicole Krauss: A szerelem története)

Az estet összeállította és előadja Takáts Andrea színésznő; zenei munkatárs és kísér: Kardos Dániel gitáron és Vázsonyi János szaxofon

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2013.03.11. 11:13:08

Köszi az ajánlót, én biztos nem tudok ott lenni, de aki hallja adja át!:-)
süti beállítások módosítása