fulemule.jpgLucy Strange első regénye 2018-ban jelent meg magyarul, és annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy azonnal be is szereztem és el is olvastam. Szerencsére tökéletesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, csodaszép, izgalmas és igazán emberi történet volt, mint az igazi nagy klasszikus lányregények. Hiszem, hogy semmi sem tudja olyan jól formálni a kamaszlelkeket és egyben a kamaszízlést, mint egy ilyen minden részletében értékes kötet. És persze az sem elhanyagolható szempont, hogy az igazán jó ifjúsági regény, mint ez is, felnőttként is maradéktalanul élvezhető. Angol vidék, régi ház, roppant szerethető, vagány főszereplő, csupa olyasmi, amit imádok, és amiért a szerzőt rögtön a szívembe zártam.

strange.jpgEgy évvel később jelent meg az írónő második kötete, amely hajszálnyival kevésbé tetszett,de azért ez is bőven ott van a műfaj legjobbjai között. Érdekes és izgalmas történelmi kulisszák között játszódik a történet, még felnőttként is megtudtam olyasmit a második világháborús Angliáról, ami teljesen ismeretlen volt eddig számomra. Petra alakja ismét egy erős, szeretni való lánykarakter, a színhely hangulatos, a sztori pedig mély, szívhez szóló, ugyanakkor mozgalmas, rejtélyes is. Bár én minden titokra idejekorán rájöttem, de ez csöppet sem zavart, igazán magával ragadó, felejthetetlen olvasmány volt így is. És persze ez a kötet is csodaszép, igényes kiadás, csakúgy, mint az első, igazi ékkövei a könyvespolcomnak.

strange2.jpgÉs hamarosan, sokak nagy örömére megjelenik Lucy Strange új regénye, amely ismét egy rejtélyes, izgalmas történetet ígér. Ezúttal is Anglia a helyszín, mégpedig a tóvidék, a főhőse pedig a tizenkét éves Agatha. A 19. század legvégén járunk, közeledik a századforduló, és Agatha sorsa is hatalmas fordulatokat vesz. Azt hiszem, ez megint olyan kötet lesz, amit muszáj lesz megvennem, amint megjelenik, főleg most, hogy ki vagyok éhezve az igazi belemerülős, bekuckózós könyvélményekre ebben a csúnya, szürke, vírusos januárban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116373430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása