Most végre megtehetem, hogy összefoglaló posztot írok egy sorozatról, úgy mint a nagyok, mert Gergely Márta Szöszijének történetét sikerült egymás után olvasnom, és ez a tény sokat emelt az élményen. Érdekes volt Szöszi fejlődését végigkövetni, ahogy vagány kislányból érett családanya lesz, és bár nézeteim sokban különböznek a kötetek szereplői  (vagy a szerző) által üdvösnek tartottól, azért kellemes perceket szerzett az olvasás.

Ahogy előrehalad az ember a történetben, egyre több a politika, az ideológia, ezért azt gondolom, csak kellő történelmi felkészültséggel élvezhető, de épp ezért lenne érdekes mondjuk középiskolásokkal olvastatni, előkészíteni aztán meg megbeszélni, mert talán élőbben, megfoghatóbban jelenik meg így a történelem, hogy hogyan is éltek, mit gondoltak az ötvenes évek végének, hatvanas évek elejének Magyarországán.

Na, ennyit a szép hosszú összefoglaló posztról. :-) Mindenesetre az élményt köszönöm Esmeraldának, aki az kihívást szervezte, ezenkívül büszke vagyok a gyerekkönyvtárunkra is, hogy megvolt nekik mind a három kötet (sokaknak úgy tűnik nehezebb beszerezni), és szerencsémre el is tudtam őket hozni első próbálkozásra (valószínűleg nem olyan népszerű olvasmány ez a mai fiatalok körében). 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr353240320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása