Bár már itt említettem, azért most, hogy befejeztem a harmadik részt, mindenképpen fontosnak tartom, hogy külön bejegyzésben is felhívjam a figyelmet Graeme Simsion trilógiájára, amelyben az asperger szindrómás Don Tillman viszontagságait meséli el nekünk a szerző sok szeretettel, remek humorral és mindenek előtt nagy fokú érzékenységgel. 

don_1.jpg

Az első részben Don projektet dolgoz ki arra a célra, hogy feleséget találhasson. A rendkívül módszeres furcsa fiú természetesen ezt is nagyon szabályozottan szeretné csinálni, kérdőív alapján kellene eldőlnie, hogy a jelöltek közül ki lenne számára az ideális. Hogy bejön-e a számítása, és sikerül ezen az úton párt találnia, vagy homokszem kerül a gépezetbe és győz a mindent elsöprő szerelem, az kiderül ebből a fergetegesen vicces, ugyanakkor nagyon megható regényből. 

don_2.jpg

Az előző részben Don megtalálta élete párját, akivel a második részben New-Yorkba költöznek, és hamarosan gyermeket várnak. A mi drága fura pasink természetesen ehhez a kérdéshez is a megfelelő tudatossággal áll, megpróbál a terhesség ideje alatt tökéletesen felkészülni az apaságra. Természetesen most sem megy minden zökkenőmentesen, hősünk mindenféle kalandokba keveredik az emberi kapcsolatok útvesztőjében. Az első rész nekem jobban tetszett, viccesebb volt, de ez is nagyon szórakoztató, de sokszor  inkább a haragot gerjesztő, elgondolkodtató módon.

don_4.jpgA harmadik és egyben utolsó részben Don fia már tízéves, és beilleszkedési gondjai vannak. Don természetesen erre a problémára is egész kis programot dolgoz ki. Régen találtam regényben ennyire jó életvezetési tanácsokat, imádtam Dont, példát lehet róla venni. A többi szereplőt meg fel sem sorolom, szinte mindenkinek volt valami jó meglátása, helyes reakciója, igazán zseniálisan összerakott csapat volt. És persze akadtak azért negatív figurák, konfliktusok, izgalom is, aztán meg egy kicsit meghökkentő, de mégis teljesen helyénvaló végkifejlet. Szuper volt, méltó befejezése a sorozatnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr8315455088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása