danyadi.jpg

Mindig is nagyon érdekelt, hogy a városban jártomban-keltemben milyen növények, fák, virágok vesznek körül, úgyhogy hiánypótlónak érzem ezt a kis könyvecskét, szépséges külleme pedig még inkább tökéletes ajándékká teszi. A mesés illusztrációk szintén az építész-tervezőgrafikus szerző munkái, a növények meghatározását pedig kertészmérnök édesanyja segítette. A könyvből sok kultúrtörténeti érdekességet is megtudhatunk, és nem csak a dísznövények, hanem a gazok is külön fejezetet kapnak.

 

tabornok.jpg

Csiffáry Gabriella könyvére is a kert miatt figyeltem fel, de számos más, ennél jóval egzotikusabb hobbi is előkerül híres magyarjaink életéből. Az érdekes történetek mellett a könyvet gazdag képanyag is színesíti. Megvallom őszintén, én nem ismertem eddig a szerzőt, de ahogy most utána néztem, látom, hogy nagyon érdekes könyveket írt, különösen ez keltette fel az érdeklődésemet. (Hát persze, hogy az Alaska nyomában miatt. :D)

 

vonat.jpg

A férjem kicsi kora óta nagy vonatmániás, úgyhogy nem volt kérdés, hogy nálunk ott lesz a fa alatt Sarah Baxter könyve. Gyönyörű kivitelű, rendkívül érdekes könyv, tele képekkel és történetekkel. Azt hiszem én is szívesen lapozgatom majd az ünnepek alatt. És persze titokban azt is remélem, hogy ötleteket is kapunk valamilyen jó kis vonatútra, mert ha az Orient Expresszt nem is tudjuk megfizetni, azért azt a régi vágyamat, hogy egyszer hálókocsis vonattal utazzak, még nem adtam fel. 

 

term.jpg

Természetes gyógymódokról sok könyvet találni, de ilyen szép és tartalmas összefoglalás, mint a HVG kiadó új kötete, ritkán kerül az ember kezébe. Ez a gyönyörű képekkel díszített, minden fontos tudnivalót tartalmazó könyv is olyan, hogy szinte minden háztartásban ott lenne a helye a polcokon, és biztos mindenkinek van olyan rokona, barátja, aki örülne, ha ezt kapná ajándékba a Jézuskától.

 

tea.jpg

2016-os kávéról szóló könyve után Szuna Noémi most a teáról, teázásról is írt egyet, nem mellesleg pedig ezzel egyidejűleg a kávésat is újra kiadták, tehát akár a két kötet párban is ajándékozható. A gasztronómiai szakember mindkét forró italt jól ismeri, alaposan, de ugyanakkor olvasmányosan mutatja be történetüket, fajtáikat és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket. A kötetek végén receptek is találhatóak. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr815354100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása