meseanyu 2013.07.11. 11:50

És ismét díj

Liebster_1.jpg

Nagyon örülök, hogy Katherine ismét gondolt rám, és megajándékozott ezzel a díjjal, és ez főleg azért nagy szó, mert ő az egyike azoknak, akiknek olvasom, kedvelem az írásait, ezért én is biztos elsők közt küldeném neki a díjat, de mint most is, megelőzött ebben, úgyhogy csak megköszönni tudom, na és válaszolni a kérdéseire.

1. Mi a legfrissebb, teljesíthető könyvvágyad? 

Épp a napokban gondolkodtam rajta, hogy mit kérek majd névnapomra, és Sally Bedell Smith Erzsébet, a királynő című könyve például nagyon érdekelne. Szóval ezt a vágyamat valószínű teljesíti majd a család.

2. És melyik a legteljesíthetetlenebb?

Jelenleg Kertész Erzsébet Szamóca-lányok című könyvének 2009-es kiadására vetettem szemet, amit egyelőre nem nagyon találok, de annyira azért még nem mentem után, tehát valószínű azért ez sem a teljesíthetetlen kategória.

3. Mi alapján rendezed el a könyveidet a helyükön?

Próbálok valami rendszert vinni a káoszba (sorozatok, szerzők, kiadók, gyerekkönyvek stb.), de jelenleg elég kevés a helyünk, úgyhogy amikor majd sikerül egy nagyobb helyre költözni, biztos sok időt töltök majd el a könyvespolcok rendezgetésével, és terveim szerint itt a blogon is megmutatom majd a kész polcokat.

4. Szoktál-e könyvet venni ajándékba?

Igen. Tesómnak, anyósomnak, régebben apunak, de aztán anyu szerint már annyi a könyvük, hogy mostanában inkább bort kap, a gyerekemnek mindig minden alkalomra, meg a gyerekem barátainak, ha meghívják szülinapra, néha tanároknak évzáróra, ha valami nagyon testhezállót találok.

5. Ha igen, miért, ha nem, miért nem?

Olyanoknak veszek, és lehetőleg olyan könyvet, aminek tudom, hogy örülnének. Magamból kiindulva, egy könyv mindig jó ajándék.

6. Volt-e már, hogy becsomagoltál egy könyvet (pl. újságpapírba), hogy magaddal vihesd valahova olvasni?

Kiskoromban anyukám próbált rászoktatni a csomagolósdira, hogy védjük a könyvet, de én nem szerettem. Olyan könyvet meg szerintem még nem olvastam, és valószínű nem is fogok, amit azért csomagolnék be, mert szégyellem mások előtt.

7. Használsz könyvjelzőt?

Igen, mindenképpen, van is most már elég sok, amiből válogathatok.

8. Ott voltál a Könyvhéten?

Nem. Idén a győri rendezvény elmaradt, a fővárosi meg annyira nem vonz, hogy csak ezért elzarándokoljak.

9. Melyik a kedvenc filmed?

Hú, nehéz kérdés, nem tudok azt hiszem abszolút kedvencet mondani. De legutóbb talán a Beatrix Potter életéről szóló Miss Potter volt rám nagy hatással.

10. Melyik a kedvenc filmed, amit könyvből forgattak?

 Jane Austen műveinek feldolgozásait különösen kedvelem, legjobban talán az Emma, és az Értelem és érzelem BBC sorozatokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr365400219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi (F) 2013.07.11. 16:15:41

tőlem is kaptál volna! vedd úgy. Ha szeretnéd, kreálok neked kérdéseket, és ide kommentelem. :)

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2013.07.12. 09:07:34

Jaj, cuki vagy!:-) Nem, nem szükségesek a kérdések, ezekre is eleget törtem a fejem, mire válaszoltam rájuk. Én is adtam volna tovább neked, de nem volt idegrendszerem kérdéseket kitalálni, meg sokan megint megkapták már mire hozzám eljutott, viszont így azért mégis csak megemlékeztem a díjról, és nekem most ennyi elég volt.
süti beállítások módosítása