Neil Gaiman is olyan író, aki bár úgy tűnik rendkívül népszerű és termékeny alkotó, eddig valahogy kimaradt az életemből. Mot sem terveztem, hogy megismerkedem vele, valahogy ismeretlenül is abba a kategóriába soroltam, ami nekem biztosan nem jön be, de a Coraline lekaccsintott a polcról a könyvtárban, és mivel elég vékonyka könyvről van szó, nem kívánt nagy bátorságot vállalni a kihívást. Az elején egészen elvarázsolt a stílusa, Mary Poppins jutott eszembe, de aztán hamar rájöttem, hogy a gyereknek azért nem kellene felolvasni, ahhoz túl horrorisztikussá válik később a történet. Felnőttként nem kellettek hozzá különösebben erős idegek (nekem úgysincsenek:-), de az is igaz, hogy elővigyázatosan nappal olvastam, mert az értékeléseket látva, azért egy kicsit tartottam tőle, hogy rémálmaim lesznek. Érdekes a könyv alapötlete, de nem találtam túlzottan eredetinek, valahogy olyan dejavu érzésem volt végig, mindenesetre kellemesen csalódtam, Gaiman talán mégis nekem való, bár talán nem ez a legtipikusabb könyve.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr151832437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ooorsi 2010.07.29. 08:23:41

Gaimantől olvastam a CSillagport és a Soseholt is, mindkettő nagyont tetszett, imádtam a "felnőtteknek szóló mese" stílusát, de aztán elkezdtem a Törékeny holmik c. novelláskötetét, és abban nem egy olyan volt, ami inkább az amerikai pszicho-ra hajazott helyenként. Kár érte, mert amúgy szerintem ügyes, de én nem szeretem a gyomorforgató leírásokat.

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2010.07.29. 12:55:43

A gyomorforgatást én sem szeretem, úgyhogy a Törékeny holmik asszem kimarad, úgyis ritkán olvasok novellákat. A Csillagpor meg a Sosehol meg sorra fog kerülni nálam is valamikor. :-)

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2010.07.29. 12:58:18

@Ooorsi: A gyomorforgatást én sem szeretem, úgyhogy akkor a Törékeny holmik kimarad, úgyis ritkán olvasok novellákat. A Csillagpor meg a Sosehol meg nálam is majd sorra kerül előbb-utóbb.
süti beállítások módosítása