blog_352.jpgP. D. James: Nem nőnek való

Nagyon örülök, hogy a XXI. század kiadó újra kiadja P.D. Jamest, ráadásul először pont azokat a köteteket, amelyek nekem is a legjobban tetszettek az írónőtől. Ez a hangulatos, stílusos, szépirodalmi igényességű regénye 1981-ben jelent meg először és utoljára magyarul, úgyhogy épp ideje volt, hogy valaki elővegye. A Takard el arcát! szintén nagyon jó, ha mást nem is, ezt a két kötetet mindenképpen érdemes elolvasni azoknak, akik szeretik az igényes krimit. 

blog_353.jpg

Maja Lunde: A méhek története

Maja Lunde gyermek- és ifjúsági könyvekkel kezdte pályafutását, és ez nálam nagyon jó ajánlólevél arra, hogy valószínűleg nem lesz terjengős, unalmas, és nem fogja túlokoskodni  a sztorit. Első felnőttregénye egy izgalmas, ugyanakkor szép történetnek igérkezik, vérbeli disztópiának, amit annyira szeretek, úgyhogy jelenleg ez a kötet nagyon elöl áll a bevásárlólistámon. 

 

blog_354.jpg

Sarah Winman: A bádogember

Tetszett a szerző első magyarul megjelent regénye, így most erre is felfigyeltem. Az egy sokszor bizarr, de nagyon szerethető, és  magával ragadóan szép könyv volt, és a fülszöveg alapján most is erre számítok. Közben meg reménykedem, hogy talán az angolul két éve megjelent harmadik regényét is lefordítják majd, mert szintén nagyon ígéretes sztorinak tűnik.

 

blog_355.jpg

 John Green: Teknősök végtelen sora

Március elején jön egy új John Green is, és bár én csak egy kötetét olvastam, roppant szimpatikus szerző, méltán népszerű. Egyedi hangvételű szerzőnek ismertem meg, aki igényesen ír, és nem fél belemenni a mélységekbe sem, líraian, filozófikusan. És van humora is, ami nagyon fontos. Remélem ez a regénye is ilyen lesz. Addig meg elolvasom ezt, ha már megvan.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr6313628584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása