És akkor jöjjön még pár ötlet az utolsó nekibuzdulásra. Ha van még akit elfelejtettünk, vagy nem volt ötletünk,  időnk ajándékot venni egyik felnőtt rokonunknak, barátunknak, üzletfelünknek, ezeket a köteteket ajánlom még gyorsan a figyelmetekbe.

blog_342.jpgR. J. Placio: Az igazi csoda

Elsőnek itt van mindjárt egy olyan könyv, ami pár éve még gyermek és ifjúsági címke alatt jelent meg, az ahhoz illő borítóval, most pedig film készült belőle, és ennek örömére kiadták újra filmes borítóval, és valahogy az az érzésem, hogy felnőtteknek akarják eladni. És milyen jól teszik! Ez tényleg egy örökbecsű történet, fontos dolgokat tanít minden korosztálynak, és igazán remek olvasmány nem csak így karácsonykor. 

 

blog_343.jpgCsepella Olivér: Nyugat + zombik

Rendkívül érdekes ötlet a New York Kávéházat megtenni egy horror történet színhelyének, főszerepekben irodalmunk nagyjaival, és mindezt képregényben és humorosan. Nem csoda, hogy Csepella Olivér kötete már a megjelenés előtt szinte kultkönyv lett, sokan várták remegve, hogy végre olvashassák, és szerintem nyitott, a jó értelemben vett kultúrsznob ismerőseink és családtagjaink is rajongani fognak érte. 

 

blog_344.jpgJohn Grisham: Camino sziget

Nem olvastam még Grishamtől, csak a könyveiből készült filmeket láttam még a kilencvenes években, amelyek tetszettek ugyan, mégis hosszú évekig nem éreztem késztetést, hogy egy könyvét is a kezembe vegyem. Ez a kötet viszont nagyon felkeltette az érdeklődésemet a címlapjával és a történetével, a könyvekkel és a mesebeli szigettel, úgyhogy úgy gondoltam helye van itt az ajánlóban, hátha más is szereti a jól megírt, hangulatos, titkokkal teli regényeket. 

 

blog_345.jpgJorge Cham - Daniel Whiteson: Halványlila gőzünk sincs

Hoztam egy vicces, tudományos ismeretterjesztőt is, mert szerintem ez is olyan, amit sokan szívesen kapnának ajándékba. A szerzőpáros az univerzum titkait osztja meg velünk közérthetően és roppant szórakoztatóan, szép kivitelben, rajzokkal és keménytáblával. A kötet nem csak tudományos érdeklődésűeknek ajánlható, hanem azoknak is, akik szeretnek minél szerteágazóbb műveltségre szert tenni, minél szórakoztatóbban.

 

blog_346.jpg

 

Charles Dickens: Karácsonyi történetek

A végére pedig itt egy klasszikus, amivel szintén nem lőhetünk mellé szerintem: ez is keménytáblás, gyönyörű, és korabeli illusztrációk díszítik. Ami meg a tartalmat illeti, a Karácsonyi ének elévülhetetlenül zseniális, és vélhetően a többi, ebben a kötetben megtalálható elbeszélés sem rossz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr9213339153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása