Az ajándék ötletek sora folytatódik. A gyerekkönyves részt két bejegyzésre osztottam, az elsőben az egészen kicsiknek, tipegőknek, óvodásoknak szeretnék egy-két kötetet ajánlani:

blog_327.jpg

Gróh Ilona (szerk.): Cifra palota

A Ringató-lapozók a népszerű módszer új, legkisebbeknek készült sorozata. A kötetekbe Gróh Ilona, a módszer megalkotója válogatott a legismertebb gyerekdalokból. Az eddig megjelent négy kötetből az első kettőt Szepesi Szűcs Barbara, a második kettőt pedig Szimonidesz Hajnalka rajzai díszítik. A Cifra palota a negyedik kötet, és nekem így borító alapján ez tetszik a legjobban, meg egyébként is imádom Szimonidesz Hajnalka illusztrációit, ezért ezt a kötetet választottam az ajánlóba, de biztosan mindegyik könyv jó válogatás, és kedves ajándék lehet.

blog_328.jpg

Maros Krisztina - Szabó T. Anna: Milyen színű a boldogság?

Ha már esztétikus borító és kedvelt illusztrátor, akkor jöjjön ez az eredetileg csak képeskönyvnek készült kötet, amely a csendes könyvek versenyében(Silent Book Contest) döntősként szerepelt. Most kiegészült Szabó T. Anna versével, amely szépen kíséri a képeket, de aki kedvet érez hozzá, maga is mesélhet a színpompás, izgalmas rajzok alapján. 

 

blog_329.jpgBoldizsár Ildikó - Frakasházi Réka: Igazi karácsony

Egy ilyen címmel pedig hogyan is maradhatna ki könyv a karácsonyi ajánlóból, pláne hogy CD is van hozzá, az illusztrációkat szintén Szimonidesz Hajnalka készítette, és egy vak kislányról szól a szívmelengető történet. Az meg már csak hab a tortán, hogy egyben jót is teszünk, ha megvásároljuk ezt az igényes kötetet, hiszen a bevételből a kiadó a KórházSuli programot támogatja. 

 

blog_330.jpg

 

Boldizsár Ildikó: Holle Anyó birodalma

Boldizsár Ildikó most nagyon belehúzott a karácsonyi szezonba, mert szerintem ez a könyve is kihagyhatatlan:  téli, hóeséses történet, a legkedvesebb Grimm mesém, és ráadásul Szegedi Katalin illusztrálta, aki meg örök kedvenc. 

 

blog_331.jpg

 

Pásztohy Panka: Pesti mese

És a végére még egy kedves képeskönyv egyszerű történetekkel a nagymamánál töltött nyárról, Budapest szépségeiről. A szerző szintén kedvenc, és nagyon esztétikusak, vonzóak ezek a fekete-fehér rajzok a kis pirossal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr6513471539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása