blog_236.jpgMona Awad: Antilányregény

Nekem, aki mindig is a kilóimmal küzdöttem, valószínű tetszeni fog Mona Awad kötete, amely 2016 legjobb debütregénye lett az Amazonon. Kedves, vicces, ifjúsági történetnek tűnik, és ahogy elnézem, hogy mennyien tették várólistára a Molyon, az év egyik slágere lesz szerintem. Március végén jelenik meg, aki ki bírja várni, hogy ne olvassa el rögtön, szerintem jól fog rajta szórakozni nyáron a strandon vagy a hűs szobában. Én legalábbis így tervezem.

 

blog_237.jpgMark Hyman: Viszlát kilók! Helló zsír!

És ha már szóba jött a fogyókúra, akkor jöjjön Gretchen Rubin kedvenc életmódtanácsadó könyve, amit először nem annyira akartam elolvasni, mert kicsit paleósnak tűnik, meg egyébként sem szeretem ezeket a túl szigorú elméleteket, de kedvenc gurum annyit lelkendezett erről a kötetről, hogy úgy érzem, úgy helyes, ha adok neki egy esélyt, aztán hátha tudok belőle valamit hasznosítani, még ha nem is hiszem, hogy a megszállottja leszek. A pegán diétáról szóló könyv a napokban jelent meg.

 

blog_238.jpgMike Wiking: Hygge

Ezt a dán életérzésről szóló könyvet viszont abszolút lelkesedéssel várom. Ez is kötődik valamilyen szinten az előbb említett Gretchen Rubinhoz, hiszen ez a kötet is a boldogságról szól. A koppenhágai Boldogságkutató Intézet (milyen menő hely már ez, nem?) igazgatója segítségével ismerkedhetünk a dánok titkaival, hogy miért is ők az egyik legboldogabb nemzet a világon. Én egyébként is minden szinten odavagyok Skandináviáért (egyedül a hideg miatt nem élnék ott), úgyhogy ha jól meg van csinálva ez a könyv, szerintem imádni fogom. Április közepére várható.

 

blog_239.jpgLakner Artúr: Édes mostoha

A végére pedig két új kiadást hoztam, az egyik örök nagy kedvencem, az Édes mostoha, amely most az általam szintén kedvelt Horváth Ildi rajzaival jelent meg. Bár én Róna Emy eredeti illusztrációit is szerettem, nagyon kíváncsi vagyok erre az új változatra. A történet meg persze az az igazán édes, kedves, békebeli, amit imádok. Hasonlóan romantikus lelkületűeknek nagyon ajánlom, garantálom, hogy örök élmény lesz. A történet több, mint tíz éve jelent meg utoljára, az új kiadás március végére várható.

 

blog_240.jpgNicole Krauss: A szerelem története

Nicole Krauss számomra pár éve nagy élményt jelentő könyvét (itt írtam róla) is újra kiadták. Most derült ki számomra, hogy a történetből tavaly film készült, és az új kiadás is filmes borítójú. Bár a címlapkép elég visszafogott ehhez képest, de az hogy puhatáblás, nem hozta meg a kedvemet a beszerzéshez. A régi kiadás viszont, úgy nézem, már nem nagyon kapható, úgyhogy aki szeretné mégis magáénak tudni ezt a nagyon szép regényt, annak lehet, hogy be kell érnie ezzel. A kötet már kapható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr9212318405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása