78394477_a156362a4b_z.jpg

Megjelent a Moly tartalmaiból válogató Merítés legújabb száma. Az e havi szám központjában a zsidóság áll, a zónák közül ezért most a Zsidó kultúra zónája került bemutatásra. Több rovat is csatlakozott a tematikához, így a tudományos rovatban zsidó származású magyar  tudósokról, a pszichológai rovatban Freudról olvashatunk, a hónap külföldi írója Isaac Bashevis Singer lett, a történelmi rovat Az előítélettől a tömeggyilkosságig címmel foglalkozik a témával, a posztmodern arra a kérdésre keresi a választ, hogy Ki a zsidó?, olvashatunk Ország Lili munkásságárólde a határon túli magyar irodalom, a kortárs magyar irodalom, a klasszikus magyar irodalom, a klasszikus világirodalom rovata, sőt még a sci-fi rovat is érdekességeket kínál ebben a témában.

Emellett a VilágOlvasó rovata a norvég irodalmat veszi górcső alá, az idézet rovat a hegedűvel foglalkozik, és új rovat is indult Film, színház, muzsika címmel. Az én rovatomban pedig kis és nagy gyerekek és szüleik válogathatnak olvasnivalót többek között Harcos Bálint, Kiss Ottó, vagy éppen Arkagyij P. Gajdar műveiből.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr2711796135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása