meseanyu 2015.07.28. 11:02

MenDan, Zalakaros

Családi  (anyuékkal, tesómékkal) nyárnyitó pihenésünk helyszínéül ezúttal a zalakarosi MenDan hotelt választottuk, mert sok jót hallottunk már a helyről, és az ajánlatuk is kedvező volt. Mondjuk én lassan már fenntartással viseltetek az ilyen régebbi szállodák iránt, mert az újabbak már sokkal szebbek, dizájnosabbak, a 10 év körüliek (akkor indult a nagy wellness-szálloda építési láz) meg felújítás hiányában kezdenek kicsit lepukkanni. Ez sajnos elmondható a MenDanról is, így bár nagyon jól éreztük magunkat, azért voltak kifogásaink, amelyek közül egyébként több nem csak az idő múlásával, hanem az eredeti rossz tervezéssel is magyarázható sajnos.

mendan2.jpg

 

A szálloda hátulról.  Sajnos a szép növényzet nem ide tartozik, hanem egy közpark, de ha kiül az ember a teraszra, akkor ez a kellemes látvány fogadja.

Kezdjük  mindjárt a megérkezéssel: én azokat a szállodákat szeretem, ahol jó nagy, aszfaltos vagy térkövezett parkoló van (pl. Pelion, Azúr) ahonnan könnyen, pár lépéssel, a bőröndöt sík terepen húzogatva megközelíthető a szálloda főbejárata. Itt egy kis füves-poros parkoló volt a szállodával szembeni kis, szerencsére nem túl forgalmas utca túloldalán, ráadásul a bejárathoz pár lépcsőn kellett felcipelni a bőröndöt, úgyhogy az első benyomások nem voltak túl kedvezőek. A bejáratnál egy forgóajtó van, ez csomagokkal nem ideális a közlekedése, úgyhogy a mellette lévő ajtót célszerű használni. Én ilyen helyeken jobban szeretem a fotocellát. A recepciós tér elég szűk, zsúfolt, itt már látszott, hogy csöppet zegzugos lesz a szálloda, én meg jobban szeretem a tágas, szellős, átlátható tereket. A recepción udvariasak voltak, de volt azért egy kis szervezetlenség, a csaj egyik pulttól a másikig rángatott, de azért viszonylag hamar sikerült bejelentkezni, és elindultunk megkeresni a szobát. Na, itt már eltévedtünk, de aztán sikerült felfogni a rendszert, úgyhogy később már magabiztosabban közlekedtünk, mindenesetre egyértelmű, hogy a tervező kezét nem a praktikum és a logika vezette. A szobák egy kör alakú folyosón helyezkedtek el, üveg kupola fedte a középső részt sok zöld növénnyel, ami esztétikus volt, csak rettentő meleg, pedig nem a negyven fokban voltunk ott. Egy kis légkondi azért ide elfért volna. 

mendan.JPG

A szobákon is fogott az idő, de én már tíz évvel ezelőtt is teljesen máshogy rendeztem volna be, különböző minták, színek egymásra dobálva, bőrkanapé...Fogalmazzunk úgy, hogy nem az az otthonos, kellemes skandináv dizájn, ami az én stílusom. Egyébként nem lenne bajom a polgári eleganciával is, mert gondolom ezt akarták elérni, de sajnos nagyon nem sikerült. A fürdőszoba a szürke különböző árnyalataival, a kőmintával még elmegy, de a villanykapcsolók csúnyák és túl magasan vannak, a hajszárító szinte használhatatlanul béna konstrukció, a tükör meg foszladozik, és a csapok sem csillognak úgy, mint ahogy arra már több régebbi szállodában rácsodálkoztam, hogy olyanok, mintha újak lennének. Na, itt nem. Az is gáz volt, hogy a velux-ablakokon nem volt rendes gyári árnyékoló, csak egy odavetett sötétítő függöny, úgyhogy reggel szó szerint hasunkra sütött a nap. Mielőtt elindultunk volna fürödni, kiderült,  hogy Katinkának nincs fürdőköpenye, pedig direkt telefonáltam, hogy szíveskedjenek felnőtt fürdőköpenyt adni neki is, mert nem hozunk. Ehhez képest nem sikerült nekik, és amikor a recepcióssal beszéltem, nem flegmán, de közölte, hogy ha van elegendő, tudnak biztosítani. Szerencsére tudtak, mert különben ez nagyon rossz pont lett volna.

mendan_1.JPG

Kis szusszanás után felkerestük a wellness-centrumot, ami szintén tök logikátlanul közelíthető meg, de ebbe is beletanultunk aztán. Ágy volt szerencsére elegendő, meg a vízfelületük, a szaunarészük is szép nagy, úgyhogy  nem kellett különösebben tülekedni sehol. A szauna fürdőruha nélküli, de ezt nagyjából leszarta mindenki, egy-két nagyokos még a papucsát se vetette le. Voltak szeánszok is, de mi nem vettünk részt, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. A szauna utáni választék is kellőképpen széles volt, merülőfürdőtől a dézsán át a trópusi zuhanyig minden volt. Medencék tekintetében volt egy hűvösebb, nagyobb élménymedence sodrófolyosóval, egy kellemes meleg mindenféle bugyogókkal, meg egy jó forró ülős-gyógyvizes. Meg gyerekmedence természetesen. A dizájnnal itt is az volt a bajom, hogy túl sok szín, anyag volt, folyton arra kellett gondolnom, hogy ezért az összevisszaságért valaki még pénzt is kapott, gondolom, nem is keveset. Kinti medence nincs, ami így, hogy viszonylag hűvös volt, nem hiányzott, de emiatt inkább ősszel vagy télen érdemes felkeresni a szállodát. Parkja és kertje sincs egyáltalán, nekem ez furcsa volt, hogy nem lehetett kimenni a szabadba a medencetérből, fent a tetőn viszont van egy kellemes füves napozóterasz jópofa dupla hintaágyakkal. 

mendan_2.JPG

A kaja ízletes volt, nagy volt a választék, azon kívül, hogy nem volt tejbegríz és ihatatlan volt a reggeli narancslé, nem nagyon tudok kifogást felhozni ezen a téren. Az étterem persze szintén nem valami szépséges, és lent van a föld alatt, amit nem szeretek, mert szeretek kinézegetni az ablakon kaja közben, sőt jó idő esetén teraszon étkezni. Bár voltak akváriumok, de én azokért nem vagyok oda. A recepció melletti bárnak mondjuk van terasza, itt Katinka evett ebédre egy melegszendvicset, én meg ittam egy koktélt, Tibor sörözött, meg kávéztunk is egyszer. Itt is nagy a választék, de nem annyira ízletesek a dolgok. Bort nem fogyasztottunk most, de van egy nagyon jó bortrezorjuk is, tényleg nagy választékkal.

mendan_3.JPG

Ami van még, de mi nem vettük igénybe: jól felszerelt gyerekjátszó, gyerekprogramok, szórakoztató központ, ahol Xbox, darts, billiárd és egy bár található, meg a szokásos fodrászat, kozmetika, masszázs, shop.

Még egy érdekesség a szállodával kapcsolatban: 2012. májusától a szálloda a Hunguest Hotels üzemeltetésében, Damona néven működött, de csak átmenetileg, amíg a CIB Lízing, aki valószínűsítem, hogy az előző tulaj csődbemenetele után tette rá a kezét az ingatlanra, új tulajdonost nem talált. Így lett ismét MenDan a neve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr607659884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása