gavalda_1.jpg

Régen olvastam már Gavaldától, ezért nagyon vártam már ezt az új kötetet, mert ha valaki egyszer olyat ír, mint az Együtt lehetnénk, akkor az ember utána minden új könyvénél reménykedik, hogy hátha ez most megint ugyanaz az érzés lesz. Sajnos ez erről a regényről, vagyis bocsánat, két kisregényről nem mondható el. Bár a második egy fokkal jobban tetszett, ott már lényegesen több igazán gavaldai elem feltűnt, de ez sem tudta feledtetni, hogy az első meg igazán idegesített. Leginkább az, hogy történetileg tiszta Együtt lehetnénknek éreztem, csak rövidebben és rosszabban, és még igazán olyan jó hangulatok, szép leírások sem voltak, amelyekkel Gavalda le tud venni a lábamról. Arról nem is beszélve, hogy attól még hogy vulgárisan beszélünk, nem leszünk művészibbek, ezt megtanulhatnák már a szerzők. Nem mondom, hogy nálam nem röppen el olykor egy-egy csúnya szó, de a romantikus hangulatot azért nagyon meg tudja törni az ilyesmi. Lehetnék persze elnézőbb az egész kötettel szemben, és mondhatnám, hogy a második azért egész jó volt, meg a mai felhozatalt tekintve kincs egy ilyen olvasmányos könyv, de valahogy annyira nem volt benne semmi új, semmi világmegváltó, hogy inkább hiányérzetem volt csak, nem olyan jó takaró alá kucorodós érzésem, amiben reménykedtem, hogy igen, ezt most olyan jól megírta, annyira nekem írta Gavalda. Szóval az utóbbi két olvasmányomat összehasonlítva nekem most sokkal jobban bejöttek Parsons történetei mint Gavaldáé, de utóbbitól sem zárkózom el hosszú távon, hátha egyszer megint előjön valami zseniálissal.

gavalda_2.jpg2014-es Magvető kiadás, kedves ismerőstől kölcsönözve. Tetszik a kötet, helyes a védőborító, meg alatta a piros vászon is illik a kanapémhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr846916031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása