Ez az egyik kedvencem Agatha Christie-től, pedig nincs benne se Miss Marple, se Poirot, még csak nem is nevezném igazi kriminek, inkább egy rendkívül izgalmas thriller a javából. Tíz kicsi néger címmel jelent meg magyarul, és eredetileg angolul is, csak aztán gondolom nem találták eléggé politikailag korrektnek, innen a címváltozás. 

Ezt most kivételesen úgy olvastam újra, hogy pontosan emlékeztem ki a gyilkos, és az is beugrott a megfelelő helyen, hogy hogyan csinálta, mégis végig élveztem azt a megfoghatatlan feszültséget, nyomasztó atmoszférát, ami uralja a regényt. Ha kicsit kekeckedni akarnék, azt mondanám, hogy a végkifejletet nem tartottam megalapozottnak, logikusnak, de üsse kő, ennyi még belefér, attól ez még egy remekmű. 

Angolul olvasásra, gyakorlásra kitűnően beváltak Agatha Christie krimijei, de aki most ismerkedik csak a szerzővel, annak nem feltétlenül ezt a művét ajánlanám, pont rendhagyó mivolta miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr493368642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása