Először a filmet láttuk, és annyira elfogta a családot a ropi-láz, hogy azon nyomban beszereztük mind a három kötetet, és szinte egymás kezéből kapkodtuk ki, úgy olvastuk. Bár a film szerintem többet adott, tele rakták plusz szereplőkkel és poénokkal, azért azt gondolom, nagyon jó kis könyvek ezek, kellenek a háztartásba.

Nekünk meg különösen, mert van egy gyerekünk, aki már-már túl jó, és lelkizik, görcsöl mindenen, az anyja meg jó partnere ebben, szóval mindkettőnknek kellett egy kis lecke lazaságból, amire a ropi-könyvek kiválóan alkalmasak. Mert Greg Heffly, a kiskamasz főhős, igazán ügyesen lavíroz a mindennapok kisebb-nagyobb kihívásai közepette, legyen szó a bátyjáról, az iskolatársakról vagy a tanárokról. A történetek persze meglehetősen sarkítottak, de felsejlenek bennük azok a mindennapi kis genyóságok, amelyek egy általános iskolás gyereket sújthatnak minden fronton. És ezekre nem árt felkészülni, ha az ember (vagy a gyereke) elkezd kamaszodni.

A könyvek egyébként nagyon igényes kivitelűek, kemény táblásak, bőrhatású a borítójuk, remek a betűtípus, és persze a rajzok, amelyek szervesen hozzátartoznak a történetek humorához. Most, hogy kicsit körülnéztem, láttam, hogy van a filmnek második része is, amit valamiért nálunk nem láttak fontosnak bevinni a mozikba, azonban dvd-n már megjelent, úgyhogy kis családunk nagy lelkesedéssel várja az újabb ropi-élményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr993275530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása