A húsvéti szünetben végre sikerült eljutni a Fekete Gólya Házba Bátán. Igazi családi kikapcsolódás volt: európai színvonalú kiállítótér, gyerekbarát interaktivitás, széleskörű tájékoztatás. Könyves hozadéka a kirándulásnak Mészöly könyve volt, amit a múzeumban ajánlottak, és amelynek története ott játszódik Bátán és környékén, az ártérben, a tolnai tájakon. Mészöly szekszárdiként gyakran nyaralt Bátán gyermekkorában, és az  így szerzett élményeit örökítette meg ebben a kedves ifjúsági regényben.

Ahogy olvastam, folyamatosan a Tüskevár járt a fejemben, nagyon hasonlóak a két regény kulisszái, szereplői. Bár Fekete István regényét gyerekkoromban olvastam, és nem is nagyon tetszett akkoriban, Mészöly könyve most kifejezetten kellemes élményt nyújtott, volt benne kaland és érzelem egyaránt, minden, ami egy jó ifjúsági regényhez kell szerintem. És mindez egy kiváló író tollából, ami nem utolsó szempont a mai ifjúsági irodalmat tekintve, ahol sokszor a mégoly fordulatos cselekmény sem tudja feledtetni a silány megvalósítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://jokonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr932943533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása